LAWATAN KOLABORASI FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI INDUSTRI, UMP KE ECO PALM PAPER SDN BHD

Lawatan kolaborasi ke Eco Palm Paper Sdn Bhd, Pekan, Pahang telah diadakan pada 25 Januari 2023. Sesi lawatan ini telah dihadiri oleh Dekan fakulti, Profesor Madya Ts. Dr. Saifful Kamaluddin bin Muzakir @ Lokman, Timbalan Dekan (Penyelidikan & Pengajian Siswazah) fakulti, Ts. Dr. Azizan bin Ramli dan turut serta wakil pensyarah dan penyelidik Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI).

Sesi ini membincangkan peluang kolaborasi dalam penganjuran program berkaitan biodiversiti dan kerjasama penyelidikan berkaitan penanaman pokok dan pemprosesan menghasilkan kertas.

Pihak fakulti merakamkan ucapan setinggi terima kasih kepada Tn. Hj. Shamsudin bin Abd Rashid dari Eco Palm Sdn Bhd, Ts. Farid Azwan bin Mohd Yusof dari Transwater API Sdn Bhd dan staf yang terlibat semasa sesi lawatan diadakan.

Berita disediakan oleh Dr. Nazikussabah bt Zaharudin, Pensyarah Kanan FSTI