Lawatan Penilai Luar bagi Program Diploma Sains Industri (DRS)

JUMAAT, 26 Mei 2023 –Mesyuarat Bersama panel luar (EA), Prof. Dr. Rosfarizan Mohamad, bagi Program Diploma Sains Industri (DRS) Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) telah berlangsung di Bilik Mesyuarat Utama FSTI.  Mesyuarat dipengerusikan oleh Timbalan Dekan FSTI dan dihadiri oleh Ketua Program DRS serta pihak pengurusan FIST.

Melalui sesi perbincangan ini, pihak DRS telah mendapatkan  maklum balas mengenai program seperti penyataan Objektif Pendidikan Program (PEO) dan pemetaan kepada hasil pembelajaran kursus. Penambaikan seperti kelas pemulihan boleh dibuat untuk meningkatkan kualiti pelajar dan subjek terbabit seiring dengan perkembangan teknologi bagi bidang-bidang tertentu. Pelbagai input berguna juga diperolehi bagi menjamin peningkatan kualiti berterusan kurikulum program DRS.

Mesyuarat berakhir lebih kurang jam 4:30 petang.

Berita disediakan oleh Dr. Nurul ‘Azyyati Sabri, Pensyarah FSTI