KEJOHANAN BADMINTON TERTUTUP FSTI UMP 2018

 

Pada 27 Januari 2018 (Sabtu) bertempat di Kilas Kilat Badminton Court, Kuantan, Unit Insaniah & Kebajikan (UnIK), Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI), Universiti Malaysia Pahang telah mengadakan kejohanan badminton tertutup yang mana terbuka kepada semua staf dan juga ahli keluarga. Kejohanan ini diadakan adalah untuk mempromosikan gaya hidup sihat disamping untuk mengeratkan hubungan silaturrahim dalam kalangan warga FSTI.

badminton20181

Kejohanan terbahagi kepada dua kategori iaitu berkumpulan lelaki (Men’s double) dan berkumpulan wanita (Women’s double). Kejohanan ini menyaksikan pembabitan Dekan FSTI, Profesor Madya Dr. Mohd Hasbi Ab Rahim dan gandingan beliau, Prof. Madya Dr. Mohd Zuki Salleh merangkul Naib juara setelah dikalahkan oleh pasukan yang dianggotai oleh Dr. Ku Muhammad Na’im Ku Khalif dan Encik Muhamad Husaini Sulaiman. Bagi kategori wanita pula, gandingan beregu Dr Noratikah Abu dan Cik Nor Atiqah Abd Rahim telah merangkul gelaran juara setelah mengalahkan beregu Dr. Nor Alisa Mohd Damanhuri dan Puan Intan Sabariah Sabri. Berikut merupakan keputusan kejohanan:

Men's Doubles

Women's Doubles

1st place

Encik Muhamad Husaini Sulaiman & Ku Muhammad Na’im Ku Khalif

2nd Place

Mohd Hasbi Ab Rahim & Mohd Zuki Salleh

3rd place

Mohamad Ashry Jusoh & Ahmad Zamani Ab Halim

1st Place

Noratikah Abu & Nor Atiqah Abd Rahim

2nd Place

Nor Alisa Mohd Damanhuri & Intan Sabariah Sabri

3rd place

Norhayati Nordin & Nurul Nadiah Hamidon

Setinggi-tinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada pihak yang bertungkus lumus dalam membantu dalam menjayakan kejohanan ini. Tahniah juga kepada peserta yang berjaya. Keep up the Good Work!

Print