SESI LIBAT URUS NAIB CANSELOR BERSAMA FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI INDUSTRI.

2 MEI 2023 – Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) telah menerima kunjungan Yang Hormat Profesor Dato’ Ts. Dr Yuserrie bin Zainuddin, Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi menjayakan Sesi Libat Urus Naib Canselor Bersama FSTI.

Dalam ucapan amanatnya, Naib Canselor UMP telah memberi penekanan mengenai dua (2) perkara utama iaitu Komitmen Kewangan Universiti dan Objektif Strategik UMP yang dizahirkan melalui Pelan Strategik UMP 2021 – 2025 (UMP25). Selesai ucapan amanat tersebut, Naib Canselor UMP turut membuka ruang kepada warga FSTI untuk memberikan sebarang pandangan dan pertanyaan yang berkisar kepada hala tuju dan kamajuan untuk fakulti dan UMP di masa akan datang.

Sebagai rekod, seramai lebih kurang 80 orang staf FSTI yang terdiri daripada Ahli Pengurusan, staf akademik, staf teknikal dan staf pentadbiran telah hadir menjayakan sesi ini.

Laporan disediakan oleh En. Abd Razak bin Ja'afar, Eksekutif Kanan FSTI.