Previous Next

Lawatan dari Fakultas Matematika, Ilmu Pengetahuan Alam (MIPA) dan Kesehatan, Universitas Muhammadiyyah Riau

Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) telah menerima kunjungan dari Fakultas Matematika, Ilmu Pengetahuan Alam dan Kesehatan, Universitas Muhammadiyyah Riau (UMRI) pada hari Khamis, 7 Mac 2024. Kunjungan ini dihadiri oleh delegasi UMRI yang terdiri daripada Timbalan Rektor III, Dr. Jufrizal Syahri, Dekan Fakultas MIPA dan Kesehatan, Dr. Prasetya, berserta enam orang pensyarah dan tiga pelajar. Tujuan lawatan ini adalah untuk membincangkan potensi kolaborasi dalam bidang akademik dan penyelidikan. Perbincangan tersebut merangkumi kerjasama dalam program Student Mobility/Student Exchange, Global Classroom, International Matching Grant, dan beberapa inisiatif lain. Dekan FSTI, timbalan-timbalan dekan, serta para pensyarah dari program BSK dan BSP turut serta dalam perbincangan tersebut. Setelah itu, delegasi UMRI dibawa melawat ke Makmal Berpusat, Makmal Pengajaran, Makmal Siswazah, dan Pusat Penyelidikan Bioaromatik.

Dilaporkan oleh,

Dr. Mohd Fadhlizil Fasihi bin Mohd Aluwi